دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

آقا گفتند «سوریه، ستون خیمه مقاومت است»

دبیرکل حزب‌الله لبنان در بخش سوم گفت و گوی خود با دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای به تحلیل جنگ ۳۳روزه، مسئله‌ بیداری اسلامی و ماجرای سوریه و بحران ادامه‌دار در این کشور پرداخت.
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۰ - ۰۲ مهر ۱۳۹۸ - 2019 September 24
کد خبر: ۲۳۲۲۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان در گفت‌ وگویی تفصیلی پنج‌ساعته با دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب اسلامی، از مراودات خود با حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای، و توصیه‌ها و تصمیمات و نقش ایشان در برهه‌های مختلف و حساس منطقه سخن گفته است.

 

نمایش نسخه‌ ویدئویی گفت‌وگوی دبیرکل حزب‌الله لبنان در پنج قسمت از شبکه‌ سه سیما از یکشنبه ۳۱ شهریور (ساعت ۸ شب) آغاز شده و پخش آن تا جمعه ۵ مهر ادامه خواهد داشت. در قسمت سوم گفت‌وگوی سیدحسن نصرالله که در مدت زمان ۵۰ دقیقه سه‌شنبه شب پخش شد، دبیرکل حزب‌الله به تحلیل جنگ ۳۳روزه، مسئله‌ بیداری اسلامی و ماجرای سوریه و بحران ادامه‌دار در این کشور پرداخته است.

 

دبیرکل حزب‌الله در این گفت‌وگو از ماجرای تماس سعدالحریری با حزب‌الله در زمان جنگ ۳۳روزه و اعلام شروط آمریکا از سوی الحریری برای پایان دادن به جنگ خبر داد و شروط آمریکا را تشریح کرد: شرط اول این بود که حزب‌الله تمامی اسرای اسرائیلی را آزاد کند. شرط دوم این بود که حزب‌الله کاملاً خلع سلاح شده و به یک حزب سیاسی تبدیل شود. شرط سوم هم موافقت حزب‌الله با اعزام نیروهای چندملیتیِ تابعِ ایالات متحده بود؛ یعنی یک اشغالگریِ بین‌المللی و اشغالگری آمریکایی. ما در برابر دو گزینه‌ «جنگ» یا «تسلیم خفت‌بار» قرار داشتیم و گزینه‌ جنگ را برگزیدیم.



حجت‌الاسلام سیدحسن نصرالله همچنین از اجماع بین‌المللی برای نابودی حزب‌الله در جنگ ۳۳روزه خبر داد و گفت: برخی مسئولان لبنانی از ریاض خواستند ضمن میانجی‌گری، برای خاتمه‌ جنگ در جنوب لبنان تلاش کند؛ اما سعودی‌ها پاسخ دادند که هیچ دخالتی نمی‌کنند و در واقع یک تصمیم و اجماع آمریکایی، بین‌المللی و منطقه‌ای وجود دارد که حزب‌الله از بین برود.



وی با اشاره به تحلیل رهبر انقلاب از غافلگیری صهیونیست‌ها از جنگ ۳۳روزه گفت: السید القائد به ما فرموده بودند که «اسرائیلی‌ها و آمریکایی‌ها خود را برای حمله به لبنان و حزب‌الله در اواخر تابستان یا اوایل پاییز ۲۰۰۶ آماده می‌کردند و بدین‌ترتیب، شما درحالی‌که آماده‌ جنگ نبودید، غافلگیر می‌شدید.» این سخن ایشان را بعدها بزرگان رسانه و سیاست تأیید کردند. به‌عنوان نمونه، زمانی که این مسئله را به‌صورت رسانه‌ای مطرح کردم، استاد مرحوم «محمد حسنین هیکل» در شبکه‌ «الجزیره» و همچنین یکی از نویسندگان بزرگ آمریکایی به نام «سیمور هرش» آن را تأیید کردند.



سیدحسن در خصوص انگیزه‌ رژیم صهیونیستی برای سرنگونی دولت سوریه گفت: اسرائیلی‌ها پس از پایان جنگ ۳۳روزه مطالعاتی انجام دادند و در نهایت به این نتیجه رسیدند که برای نابودی مقاومت در لبنان و فلسطین، ابتدا باید کار سوریه را تمام کرد.



دبیرکل حزب‌الله لبنان، سوریه را یکی از ستون‌های مقاومت دانست و ضمن تمجید از مواضع بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه عنوان کرد: اگر بخواهم به یک عبارت دقیق درباره‌ سوریه اشاره کنم، عبارتی است که السید القائد درباره‌ این کشور به کار بردند و فرمودند: «سوریه، ستون خیمه است».


وی با تاکید بر اینکه امروز بدون سوریه، مقاومت در لبنان و فلسطین به حاشیه رانده خواهد شد، تصریح کرد: سوریه یکی از اجزای اصلی، بزرگ و مهم بدن و پیکر، عقل و فرهنگ و همچنین فکر و اراده‌ مقاومت در منطقه است؛ این مسئله به‌ویژه پس از جنگ ۳۳روزه اثبات شد.


سید حسن نصرالله گفت: درحالی‌که آمریکا در عراق و مرزهای سوریه حضور داشت، اسرائیل می‌خواست دامنه‌ جنگ را گسترش دهد و به سوریه حمله کند و جنگ فراگیری علیه سوریه به راه افتد، اما آقای بشار اسد کوتاه نیامد و با موضعی قاطعانه و مقتدرانه در جریان جنگ ۳۳روزه در کنار مقاومت باقی ماند.

 

 

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای

ارسال نظر